Archaikus latin, magyar és ógörög szövegek kortárs zenei értelmezésben: a Sator zenekar egy filozófus zeneszerző és három magasan képzett klasszikus és jazz muzsikus együttműködése, népszerű népdal- és rockénekesek vendégjátékával. Akusztikus zene, szakrális hagyomány: “jövő a múltban”.
LOVASI ANDRÁS - az 1987-ben alakult és 2010-ben megszűnt Kispál és a Borz együttes énekese, basszusgitárosa és szövegírója, valamint a 2005-ben alakult Kiscsillag zenekar gitárosa, énekese, zeneszerzôje. 2001-ben Bandi a hegyrôl címmel szólólemezt jelentetett meg. 2007-ben a Hangzó Helikon sorozatban Heidl György Lackfi János verseire írt dalait énekli. Munkásságáért 2010. március 15-én Kossuth-díjjal tüntették ki. A Sator zenekar vendég énekese.
GYERMÁN JÚLIA - a pécsi Művészeti Gimnázium hegedű szakát végezte 1986–1990-ig Papp György irányításával. 1991-ben nyert felvételt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hegedű szakára. Tanárai Komlós Péter, Szabadi Vilmos, Devich Sándor, Rados Ferenc és Halász Ferenc voltak. 1996-ban művész-művésztanár diplomát szerzett, kitüntetéssel. Játszott a Rádiózenekarban, az ÁHZ-ban, a Weiner-Szász Kamarazenekarban, az Orfeo zenekarban, valamint a Pécsi Szimfonikusoknál, ez utóbbiban koncertmesterként is. Szintén koncertmesterként tevékenykedett a Jeunesse Musical nyári zenei táborában, Ligeti András vezetésével, 1994-ben. Az Akadémián több versenyen is kiemelkedően szerepelt. 1991-ben a Zeneakadémia kamarazenei versenyén hegedűduóval, 1993-ban vonósnégyessel nyert első díjat. Számos mesterkurzuson vett részt: Zsigmondy Dénesnél Ammerlandban, Keszthelyen és Veszprémben; Ruha Istvánnál szintén Veszprémben, valamint Kovács Dénesnél Nyírbátorban. A világ számos országában koncertezett: Ausztriában, Németországban, Franciaországban, Szlovákiában, Olaszországban, Spanyolországban, Portugáliában, Szerbiában, Hongkongban.
BOGNÁR SZILVIA - számtalan együttes énekeseként, meghívott szólistájaként hallhattuk már, az Anima Sound System-től kezdve a Vándor Vokálon és a Makámon át a Szájról szájra nagysikerű hármasáig, legutóbb pedig a „Pannon dalok”-ban Rost Andrea oldalán. Találkozhattunk vele az Állami Népi Együttes és a Duna Művészegyüttes, máskor Nikola Parov, vagy az Etnofon Zenei Társulás vendégeként csakúgy, mint Kónya István lantművésszel közös produkciókban vagy a Sebő együttes koncertjein. Saját világzenei csapatát a hazai jazz, népzenei, illetve világzenei produkciók neves előadóiból hívta életre 2006-ban. Gyümölcsöző együttműködésüket ezidáig 3 album fémjelzi (Ének őrzi az időt, Semmicske énekek, Harang csendül). 2004-ben elnyerte az Artisjus előadói díját, valamint a Magyar Rádió eMeRTon díját, míg a Kodály Zoltán-emlékdíjat 2007-ben, a Magyar Művészetért díjat 2010-ben vehette át. 2011-ben megalapította új zenekarát, az etNoé-t
SZAKÁCS VIKTÓRIA - Pécsett kezdte gordonkatanulmányait Mihályi Istvánnál. A Pécsi Művészeti Szakközépiskolában és a Pécsi Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán Janzsó Ildikó növendékeként végzett. 1996-tól 2002-ig az Universität Mozarteum Salzburg hallgatója Prof. Wilfried Tachezinél, és ugyanitt 2002-ben cselló magiszteri diplomát szerez. Tagja volt a salzburgi Mozarteum zenekarnak, a Mozart Kammerorchesternek, a Pro Musica Salzburgnak. Jelenleg a Pannon Filharmonikusok szólamvezető művésze, a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola csellótanára. Tagja továbbá a Festival- Ensemble, a Festival-Kammerorchester Salzburgnak, melyek művészeti vezetője Bényi Tibor.
KOVÁCS ZOLTÁN - nagybőgős, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén szerzett diplomát 2004-ben. Bognár Szilvia együttesének zenei vezetője, lemezeinek zeneszerzője. Hat éve dolgozik együtt a fiatal énekes generáció egy másik kiemelkedő művészével, Szalóki Ágival, és oszlopos tagja a sajátos hangvételű jazz-t játszó Smárton triónak. Korábban tagja volt a Makám zenekarnak, illetve a közkedvelt „Szájról szájra” produciónak, vendégként számtalan kiváló csapatban és albumon találkozhattunk már vele. Az etNoé zenekar alapítója és zeneszerzője.
HEIDL GYÖRGY - klasszikus gitározni tanult, de figyelme korán az improvizatív zenei műfajok és a zeneszerzés felé fordult. Egyetemi évei után másfél évtizedig kizárólag tanítással és tudományos munkával, elsősorban az ókori és középkori filozófia tanulmányozásával foglalkozott, és az egyházatyák munkásságát kutatta. E területen számos tanulmány, könyv és fordításkötet fűződik a nevéhez. Ez idő alatt a zeneszerzés és hangszeres játék teljesen háttérbe szorult az életében. 2004-ben sajátos körülmények hatására újból elkezdett komponálni. Zenét szerzett Lackfi János verseire, a dalokat Lovasi András énekli (Hangzó Helikon 2007). Az album anyagát előadó koncertzenekar a Lovasi és a Véletlen. 2009-ben megalapította a Sator Quartettet.